Γεύμα στο χώρο εργασίας
Η κατανάλωση ενός σπιτικού γεύματος στο χώρο εργασίας αποτελεί τη νέα τάση , ενός υγιεινότερου τρόπου διατροφής. Αυτό προϋποθέτει τα 3 κύρια γεύματα ανά 6 ώρες ξεκινώντας από το πρωινό και 2-3 ενδιάμεσα σνακ με χαμηλά λιπαρά.
Με αυτό το τρόπο αποτρέπεις τόσο τα υπογλυκαιμικά όσο και τα υπερφαγικά επεισόδια . Το ζάχαρο μένει σταθερό κατά την διάρκεια της ημέρας και αποκτάς καλύτερος έλεγχος του βάρους .Μειώνεις τα στρες , αυξάνεις την απόδοσης και ανεβάζεις το βιοτικό σου επίπεδο.
Τι χρειαζεσαι ;
- κατάλληλες τροφές
- πρακτικότητα
- καλές συνθήκες υγιεινής
- μέσα συντήρησης
- χώρος προετοιμασίας και κατανάλωσης του γεύματος
Πρακτικές συμβουλές
- Το φαγητό να είναι έτοιμο από την προηγούμενη ημέρα. Ίσως να είναι το γεύμα που κατανάλωσε η υπόλοιπη οικογένεια το προηγούμενο μεσημέρι ή έχει μαγειρευτεί από το προηγούμενο βράδυ.
- Να τοποθετηθεί από το βράδυ σε ένα μπολ και να μπει στο ψυγείο.
- Τα μπολ πρέπει να είναι μικρά και στεγανά.

- Πρόσεξε αν τα σκεύη μπορούν να θερμαίνονται και σε φούρνο μικροκυμάτων
- Τα φαγητά που θα προτιμήσιες θα πρέπει να είναι πρακτικά κατά την μεταφορά και την συντήρηση
- Πρέπει να είναι ελαφρά γεύματα και να μην δημιουργούν άσχημα συναισθήματα όπως τυμπανισμό και μετεωρισμό
Συνθήκες υγιεινής
- Για αποφυγή αλλοίωσης του φαγητού φρόντισε η μεταφορά από το ένα ψυγείο στο άλλο να γίνεται σύντομα.
- Χρησιμοποίησε ισοθερμικές τσάντες, σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή για μεγάλες αποστάσεις
- Αν δεν υπάρχει χώρος εστίασης ,πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα πλαστικό σουπλάν για να πλένεται αν πρόκειται το γεύμα να γίνει σε οποιοδήποτε τραπέζι ή γραφείο.
Γρήγορες λύσεις
Τα σάντουιτς /τορτίγιας τα οποία θα μπορούσαν να εμπεριέχουν αλλαντικά , τυρί , μαρούλι ,αγγούρι και ντοματίνια ή λιαστή ντομάτα .
Επιπλέον στην τορτίγια/ πίτα μπορούμε να προσθέσουμε μία μικρή μερίδα κοτόπουλο ή μπιφτέκι και λαχανικά .
Το αυγό μπορεί να είναι είτε βραστό με κέλυφος ή ομελέτα με λαχανικά . Μπορεί να μπει σε σάντουιτς ή σε σαλάτα .Για την ομελέτα χρειάζεται ισοθερμική τσάντα .
Πολύ χροταστικές είναι και οι πράσινες σαλάτες με μακαρόνια, κοτόπουλο ,τόνο, σας γιαουρτιού ή μουστάρδας. Η σος μπορεί να μεταφερθεί σε ένα μικρό βαζάκι και να αναμειχθεί την ώρα του φαγητού.
Λύσεις τελευταίας στιγμής αποτελούν και οι ξηροί καρποί ,τα ξερά φρούτα ,το γιαούρτι , τα κράκερ ,οι ρυζογκοφρέτες και τα αρτοσκευάσματα με αλεύρι ολικής άλεσης ή πολύσπορο. Τα οποία μπορούν να καταναλωθούν ατομικά ή σε συνδυασμό.